« Домейн и хостинг

Какво е домейн и хост за сайт? Домейн е името на сайта, хост e сървъра, на който работи сайта. Собственикът на домейна решава, къде да се хоства сайта. Изборът на хост се определя от възможностите на хостинг провайдера да осигури активен сайт с нужните функционалности. 

Домейн


Домейните са "човешкият" преводач на интернет, позволяващ на потребителите да намират вашия бизнес лесно. Домейнът е уникално име или адрес, което идентифицира вашия уебсайт и ключовия актив за развитие на онлайн бизнес. 

В превод от английски език домейн означава притежание, владение, а домейн имената се ползват за наименуване на ресурси/услуги в интернет.

  

Хостинг


Хостингът е услугата, която осигурява физическото компютърно пространство на което разполагате сайта си. Практически това е пространство на компютърна система с достатъчно бърза и надеждна свързаност към интернет пространството. Тази система трябва да осигури високоскоростен и максимално надежден достъп до сайта от всяка точка на интернет.

 

  

Какво е активен хостинг?


Активният хостинг е услуга, при която софтуерът за управление на уеб сайта се хоства на сървърите на доставчика на услуги. Това предоставя маркетинг поддръжка, технически актуализации, SEO оптимизация и разпространение на съдържание в реално време. 

Активен хостинг е свързан с конкретна Система за управление на съдържанието, която предоставя на собственика възможност да редактира и създава текстово и визуално съдържание. 

При активния хостинг разпространението / синдикирането на съдържание е осигурено в реално време, защото активният хостинг следи за създаването или редакция на съдържание в сайта и в реално време създава

  • RSS feed хранилки
  • Гугъл Карта на сайта (Google Sitemap)

чрез които други сайтове, социални мрежи и търсачки засичат и разпространяват промените. 

Активният хостинг може да се свърже със система за управление на съдържанието, която осигурява линк билдинг в реално време. 

 

  

Активен сайт


Активен е  сайт, който споделя линкове към своите страници в интернет и получава голям органичен трафик от социални мрежи и от Гугъл, защото се класира на първа страница в търсачките по много ключови думи.