« Коя и каква е най-подходяща за нас?

Сключването на застраховката е малък разход, който ще допринесе спокойствие и комфорт през време на вашето пътуване. Тревогите например, че може да се разболеете или да се нараните по време на пътуването вече стават доста по-минимални, което е особено важно за хората, пътуващи с деца или за възрастните. Пълната туристическа застраховка ви дава защита по време на цялото ви пътуване – от началото до края му. Като част от нея

получавате и застраховка Гражданска отговорност, застраховка при злополука, покриване на медицински разходи и много допълнителни видове защита, напр. покриване на разходи за морски и планински спасителни операции.

И в продължение на раговорът ни за застраховки, няма как да не споменем и застраховката за анулация на пътуване, за която също е добре да помислите. Този вид сигурност е в сила от момента, в който сключите застраховката, до самото тръгване на път (подробна информация можете да намерите в Специалните условия на застраховката за анулация на пътуване). В зависимост от обхвата, застраховката за анулация на пътуване осигурява възстановяване на направените разходи за закупуване на билети за пътуването или за резервацията на настаняване, в случай че планираното пътуване не може да се осъществи.