« Пене със сирене провола Какво е

Ако опитате тази рецепта за пене със сирене провола, след съвсем малко време и усилия в кухнята ще сервирате на трапезата си пикантна и апетитна паста. Това е ястие, приготвено с обикновени съставки, но топлата и обилна чиния паста, която ще получите, е идеална за затопляне на атмосферата у дома през студените зимни дни.

Паста пене, пушена провола, доматен сок: ето трите основни съставки на тази рецепта, способна да завладее малки и големи със своя вкус. Малките тръбички пене задържат в себе си апетитния сос. Провола е типично калабрийско краве сирене с деликатна текстура и сладък и мек вкус, което допълва и подчертава перфектно пикантния сос и пастата.

Рецептата за пене със сирене провола е много лесна. Сосът се приготвя само от доматен сос и зелени люти чушки и не изисква дълго готвене. Можете да определите сами пикантната нотка, като дозирате лютото, колкото пожелаете. След като пенето е сварено със соса, ястието се сервира с настъргана провола, която се разтопява по повърхността.

Ако не разполагате с провола, можете да го замените с пушена моцарела (която много прилича на прясно проволе), пармезан или домашен кашкавал – важното е да се разтопи върху горещата паста. Но има вероятност да изгубите приятния аромат на пушено, който проволата има.