« Резервация

Необходимо ли е, и защо трябва да направим резервация за пътуването?

Вече сте определили вида на пътуването, избрали сте дестинацията за пътуване, време е да започнете с правенето на резервации за пътуването. Ако ще пътувате със самолет, първото нещо, което трябва да резервирате, са полетите. Потърсете най-изгодните оферти за полети. Може да сравните офертите на различните авиокомпании и съобразете също часовете на тръгване и пристигане.

Втората ви задача е да намерите място за настаняване. Разгледайте както хотелите, така и апартаментите под наем в района. Направете малко проучване, за да разберете как вървят цените, вижте на картата дали мястото, което сте открили, е близо до центъра на града, до забележителностите и дали има удобен транспорт. Трябва да имате предвид, че обикновено офертите, за които не се изисква предплащане и които предлагат безплатно анулиране, в крайна сметка излизат доста по-скъпо. Ако сте напълно сигурни за датите и мястото, по-добре резервирайте хотел, за който се предплаща.

Когато става въпрос за мястото за настаняване, винаги търсете отзиви от клиенти и не резервирайте без да сте видели снимки на мястото.

Ако планирате по-дълга почивка, обмислете вариантите за резервация на различни пакети, в които е включена и храна. Често този вариант излиза доста по-изгодно по този начин.