« Слънцезащитни тенти

Третият вид тенти е популярен и като слънцезащитни. Тази разновидност съчетава най-добрите характеристики на предните два раздела. Представляват хоризонтални структури, които са със специална овална конструкция. Най-често се използват, за прозорци на различни административни сгради. Слънцезащитните тенти служат едновременно, като навес за прозорците и предпазно средство срещу пряката слънчева светлина.

Изброените модели сенници могат да се различават и по материалите, използвани за тяхната направа. Сред тентите има такива, които са изработени от: плат, мрежеста тъкан, акрил, поликарбонат, алуминий и др. Всеки от тях си има своите предимства и недостатъци. Сенниците предлагат избор на различни варианти, що се отнася до цветове и дизайн. Трябва да се обърне по-специално внимание на поддръжката, която трябва да е по-честа. Това гарантира дълготрайността и устойчивостта на тентите, предпазвайки ги от деформации и повреда.

Едни от най-практичните сенници са тези, изработени от алуминий. Подходящи са за различни атмосферни условия. Те могат да се използват както при по-студени, така и при по-влажни климати.