« Какво е предназначението на перголата?

Да създаде уютна, сенчеста зона за почивка. Тя е елемент от ландшафтния дизайн и външният ѝ вид трябва добре да се вписва в общия ансамбъл на сградата и пространството около нея. Каквото и да е предназначението ѝ, видът на перголата трябва да бъде съобразен със стила на постройките и пропорциите на зоните в двора. Тя помага за формирането на структурата на градината, променя съотношението между покрити и открити пространства и поставя допълнителен акцент при организацията на терена.

Поставена в малка градина, перголата значително я разширява визуално, а голямата градина прави по-уютна, създавайки усамотени кътчета. Когато е в малка градина, по-добре е тя да бъде обединена с къщата като растителност, цветове, материали и декоративни елементи. При наличието на по-голяма площ, перголата може да има ключова роля в централната композиция, задавайки свой стил, подпомогнат от други малки архитектурни форми – мостчета, беседки, пейки, решетки и други.

Перголата може да подобри дизайна на сградата, превръщайки се в едно изящно допълнение, а може да остане и като самостоятелен архитектурен елемент. С нейна помощ се подчертава красотата на растенията и малките архитектурни форми като фонтани, статуи, изкуствени пещери. В други случаи тя може да скрие недостатъците на сградата или ландшафта. Покрита с увивни растения, перголата създава собствен микроклимат, повишава комфорта на околната среда, защитава мястото от вятър, прах и шум.


Стълбищните асансьори могат да бъдат както с монтирана палтформа, така и седалкови. Движението им е в права линия,но могат да имат и завои. Използват се, за да предоставят достъп до сградата, на хора в неравностойно положение.  какво означава » maritza-m.com 


Трябва ли сградата ми да има ескалатор? При наличие на голям поток от хора, ескалаторите са чудесно решение. Също така, наличието на ескалатори, хоризонтални асансьори в търговските обекти, магазини и обществени места, допринася и към дизайна.  какво означава » maritza-m.com