« Хостинг

Хостингът е услугата, която осигурява физическото компютърно пространство на което разполагате сайта си. Практически това е пространство на компютърна система с достатъчно бърза и надеждна свързаност към интернет пространството. Тази система трябва да осигури високоскоростен и максимално надежден достъп до сайта от всяка точка на интернет.

 

Какво е споделен хостинг?

Споделен хостинг е евтина услуга за поддръжка на малки сайтове чрез споделяне на ресурси. Чрез споделен хостинг получавате евтино огромно дисково пространство, което реално не можете да ползвате!!!

Защо?

При споделеният хостинг се предлага огромно дисково пространство с рекламна цел. Това дисково пространство, обаче не винаги може да се ползва реално, защото за да постигнат ниската цена хостинг компаниите ограничават за Вас броят файлове, броят заявки, обема трансферирани данни, скоростта на достъп до сахта и др. 

Споделеният хостинг е идеално решение за малки сайтове на частни лица, както и за непретенциозни сайтове на фирми. 

Споделеният хостинг е достатъчен, ако не планирате допълнителни уеб функционалности и разширение на сайта, както и ако броят потребители, които ще достъпват сахтът Ви е ограничен до Вашите текущи клиенти. 

 

 

  
Какво е активен хостинг?

Активен хостинг е услуга, която генерира динамично уеб страниците в сайта от база данни, пренаписвайки кода винаги по оптимален за SEO оптимизация начин. 

Обикновено активният хостинг е свързан със Система за управление съдържанието на интернет сайт, чрез която се веъвежда и редактира съдържанието в сайта. 

При активният хостинг всички необходими актуализации на хостинг сървъра, на системата за управление съдържанието на сайта и на базите данни се правят непрекъснато, в реално време и без да се налага спиране на работа и преинсталации. 

Активният хостинг е услуга, която може да предложи максимално скалируеми технически параметри в зависимост от нуждите на конкретният интернет сайт. 

 

  
Домейн

Домейнът е името, под което се достига Вашият уеб сайт. Домейните са 3 (три) вида: 

 • Международни домейни (gTLD)
 • Национални домейни (ccTLD)
 • Резервирани области от домейни

В активните между народни области обикновено важи правото на първия. Това означва, че можете да регистрирате всяко име, което към момента на регистрация на домейна е свободно. 

Националните домейни, обикновено са резервирани за определени държави. 

Резервираните области от домейни са свързани с ползване от институции. 

 

 

  
Хостинг

Хостингът е услугата, която осигурява физическото компютърно пространство на което разполагате сайта си. Практически това е пространство на компютърна система с достатъчно бърза и надеждна свързаност към интернет пространството. Тази система трябва да осигури високоскоростен и максимално надежден достъп до сайта от всяка точка на интернет.

 

  

Избрани сайтове интернет

 • Компютърни курсове, Уроци: AutoCAD, 3D Studio MAX Adobe Photoshop InDesign Excel Компютърен учебен център СЛАВКОВА организира курсове AutoCAD, 3D Studio Max, Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, CorelDraw, ...

 • SEO оптимизация, интернет PR SEO оптимизация, интернет PR и управление на онлайн репутация- безплатни трикове и съвети от Максофт- компания с над 15 години в ...

 • Гледай в интернет! Gledko.NET - видяно в мрежата- За дома, Музика, Изкуство, Мода, Медии, Образование, Здраве, Красота, Туризъм, Любов и отношения, ...

 • Нови интернет страници интернет

 • Максофт- рекламни материали и сувенири Каталози

 • Най-актуални страници интернет

 • Онлайн маркетинг поддръжка и реклама на сайт Маркетинг поддръжка на сайт

 • Колко струва изработката на сайт?- Изчисление на цената... Колко струва един интернет сайт?

 • Дигитален маркетинг от интернет агенция Максофт Дигитален маркетинг