« Какво е линк билдинг?

Какво е линк билдинг?

Линк билдинг е процесът по изграждане и поддръжка на връзки от външни сайтове към оптимизирания сайт. Това е най-важният процес при СЕО оптимизирането на интернет сайт. 

Качеството, а не количеството на връзките е важно при SEO оптимизацията. Качеството на връзките се определя от рейтинга на сайта от който са връзките и релевантността му към съдържанието в оптимизирания сайт. 

Важно е да се прави органичен линк билдинг- да се изграждат качествени връзки в релевантни интернет страници. 

 

Какво е органичен линк билдинг?


Органичният линк билдинг е процес по изграждане на релевантни връзки от други стабилни онлайн ресурси. Тази стратегия засяга структурата на връзки и създаването на силен профил по време на свързване на различни сайтове и ресурси.

За разлика от обикновения линк билдинг използван за SEO оптимизация в миналото органичния линк билдинг залага на качеството, вместо на количеството връзки. 

Органичния линк билдинг включа изграждане на връзки от различни платформи вкл. социални мрежи.

Съществуват фирми, които предлагат много бърз органичен линк билдинг, чрез изградена система за мигновено разпространение (синдикиране на съдържанието). 

Вижте описание на първата българска фирма анонсирала процеса по автоматична SEO Оптимизация чрез линк билдинг тук!

 

  

Какво е SEO оптимизация на интернет сайт?


Какво е SEO оптимизация? Какво е SEO оптимизация на интернет сайт? Съкращението SEO е от английски- Search Engine Optimization и в буквален превод означава оптимизация за търсещи машини. Целта е определен интернет сайт да бъде в максимално предни позиции при търсене в Google и други търсещи машини.

Целта на SEO оптимизацията е да се осигури органичен трафик към уеб сайта, чрез предни позиции при търсене в търсещи машини (Google) и социални мрежи (Facebook).