« Как да се намали температурата при дете

Как да се намали температурата без таблетки при дете

Температурата при децата от първата година от живота не бива да се позволява само по себе си. Органите и системите все още не са съвършени и реакцията на хипертермия може да бъде тежка (виж антипиретици за деца).

Възрастните деца също могат да получат помощ без лекарства. Но имайте предвид няколко неща: ако общото състояние сериозно, детето не пие и не уринира на фона на висока температура студени крайници, а температурата падна и веднага се издига на високи нива - трябва незабавно да се обади на бърза помощ, тъй като хипертермия и явно животозастрашаваща заболявания: менингит, сепсис, пневмония и др.

  • Създайте температура на студения въздух В стаята, където е детето (18-20 градуса), черновите не трябва да бъдат.
  • Наведете бебето на бикините - Ще настъпи изпаряване на топлина от голяма повърхност на кожата. При децата първо премахнете пелената, защото тя е източник на парников ефект.
  • Оставете детето да пие , На всеки 5 минути трябва да дадете около 5-10 ml течност (вода в стайна температура). Много често темпераментните деца отказват да пият. Можете да получите спринцовка, като извадите иглата от нея, давайки й да пие на показалеца, любимата бутилка, т.е. да се интересува детето. Невъзможно е едновременно да се пие голямо количество вода, тъй като това може да предизвика повръщане.
  • Избършете тялото на детето с вода температура от около 22-25 градуса. Избършете незабавно цялото тяло, което не следва, за да не предизвикате студени тръпки. Първо избърсване на лицето и челото, които се суши в минута с кърпа, а след това на същия принцип - на дръжката, шията, гърба, краката.
  • За деца от 3 години този метод също е възможен : Налейте малко топла вода в басейна (36-37 С), поставете голото дете там и го излейте с вода от същия басейн, с изключение на главата за 2-3 минути. След това трябва да изтриете детето, да облечете памучните дрехи и да го легнете в леглото.