« Хостел

Хостелите са предназначени предимно за социализиране на младежи и пътешественици, където гостите могат да наемат легло, обикновено двуетажно и ползват общ санитарен възел, а понякога и всекидневна, туристическа кухня, индивидуално шкафче, информационно обслужване, градина, библиотека, ТВ и игрална зала. Стаите и санитарните възли често са смесени, но има и еднополови — например стаи само за жени, въпреки че самостоятелни стаи със санитарен възел също могат да бъдат на разположение. Често се предлагат и фамилни стаи — с голямо двойно легло и двуетажни легла със или без санитарен възел.

Хостелът може да включва и хранене: закуска, вечеря, ястия по поръчка или просто кафе, чай и мляко; ползване на пералня или велосипед, туристически турове или забавления. Поради споделено ползване на услугите от обитателите се предявяват по-високи изисквания към личната хигиена и култура. При определена по-силна миризма, нечисти дрехи, хъркане или навлизане в личното пространство престоят може да не е желателен. Всеки хостел има и вътрешни правила за туристите — от колко часа започва настаняването, доколко може да се стои, какво как и кога може да се ползва, кога е закуската и т.н.

Принципно хостелите са като цяло по-евтини от хотелите, както за операторите така и за обитателите; много от тях имат дългосрочно пребиваващи, които те използват като рецепция, служители или помощници в домакинство (персонал) в замяна на безплатно настаняване. Според действащото законодателство в България – Закон за туризма и Наредбата за категоризация на туристически обекти – хостелът е организиран изцяло професионално.

Според големината си хостелите биват малки хостели – под 50 легла, големи над 50 легла и достигащи до над 1000 легла.

Избрани сайтове легла

Нови интернет страници легла

  • Aleti Furniture - луксозни италиански мебели, аксесоари и осветление. Marrubio, TreCi Salotti. Луксозна италианска спалня от масив с капитонирана табла с тапицерия в разнообразни цветове.

  • Най-актуални страници легла

  • Разкриха още 100 легла за болни от ковид във Враца

  • Цялостни решения за юношески стаи, колекция Nostalgia. Производител Camelgroup, Италия. Италиански мебели за детска - легла, бюра, гардероби Колекция Nostalgia, Camelgroup

  • Цялостни решения за детска стая, колекция Forever. Производител Signorini&Coco, Италия. Класически италиански мебели за детска стая от масив - легла, гардероби, скринове Колекция Forever, Signorini&Coco