« Как да изберем правилния таблет

5-те ВАЖНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ за избор на Вашият бъдещ таблет!

С нарастващата потребност и големия набор от таблети на пазара потребителя е този, който трябва да си даде отговор на някой въпроси: Дали да си купя iPad или да се доверя на Android? Какво ще кажете за PlayBook на RIM и новия Microsoft Surface?

Ето 5-те ВАЖНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ, с които трябва да се съобразите за да направите избора на таблет по-лесен:

Размер на екрана

Размерите на екрана на вашия таблет трябва да са съобразени с вашите нужди. Изберете таблет с екран базиран на това как планирате да го използвате. Например, по-голям 10-инчов екран е за предпочитане ако ще работите продължително, като редактиране на документи или актуализиране на таблици. Таблет с по-малък екран със сигурност може да ви е от полза, ако ще използвате таблета за управление на инвентар или пък видео-конферентни връзки. По-малък екран е идеален, ако сте винаги в движение, тъй като лесно се побира в чанти за рамо и малки куфарчета.

Операционна система

Ако вече имате смартфон, може би искате да ползвате таблет с операционна система като тази на телефона ви за да се чувствате в свои води, а не тепърва да рзучавате нова операционна система. Затова ако сте доволни от операционната система на вашия смартфон не се колебайте да потърсите таблет със същата такава. Собствениците на iPhone могат да разгледат Apple IPAD. Тези с телефони с Android OS могат да се огледт се за Android - базиран таблет от производители като Samsung и Acer.

Възможностите за свързване

Ако телефона се използва предимно за разговори, таблета е по-бизнес ориентиран и следва да има възможности за свързване към интернет и споделяне на информация с други устройства. От гледна точка на свързаността, повечето таблети предлагат две възможности за избор. Първият е Wi- Fi версия, която ви позволява да свържете от дома или офиса чрез безжична Wi-Fi връзка. Другaтa възможност, е да си купите таблет, който предлага както Wi- Fi и 3G/4G свързаност. Вече има широка гама от таблети на пазара, които поддържат и двете затова не се колебайте да се снабдите с такъв таблет, защото това ще ви позволи да бъдете мобилни и динамични във вашата работа а това може да ви осигури значителни печалби.

Производителност

Не трябва да залагаме изцяло на производителността на таблета. Все пак това не е настолен компютър и основната му цел е да бъде компактен. Не очаквайте чудеса от който и да е таблет. Винаги може да качите приложение, което в една или друга степен ще затормози таблета ви колкото и мощен да е той. Затова ако ще го позлвате за домашна употреба по-добре изберете таблет с по-ниска производителност но и на доста по-добра цена. Имайте впредвид, че повечето таблети, да не кажем почти всички, не се ъпграйдват. Не забравайте, че таблета е движима вещ, която лесно може да бъде повредена, загубена или открадната. Ако ще управлявате бизнес делата си от таблет вероятно по-скъпите но по-бързи ще са ви необходими за по-добрата работа. Вероятно ще ви привлече желанието да купите таблета на по-ниска цена след няколко месеца, но помислете дали направените икономии ще покрият загубата от липсата на висока производителност. Тук отговора е най-често не.

Дизайн

С оглед на това, че таблета трябва да е компактен и комфортен стилът на таблета е толкова личен, както и избор на компютър или смартфон. Вероятно ще ви се наложи да тествате таблета преди да го закупите за дам прецените кой е точно за вас. Имайте впредвид, че таблета не е бижу, но добре би било да изберете поне цвят който ви харесва за да ви носи удоволетворение след това.

Преди всичко си задайте въпроса дали имате необходимост от таблет и какъв бюджет сте склонни да заделите. В крайна сметка избора на таблет опира до това да избрете най-добрия на възможно най-ниска цена. А сигурен вариант да постигнете тази цел е да си зададетте минимални критерии след което да потърсите най-добрата цена за избрания от вас модел.

Ако вече сте попаднали на таблета мечта или искате да споделите полезна информация моля направете го в секцията за кометари.

Коментари

  1. Радослав Йорданов
    Радослав Йорданов

    Страхотна статия, благодаря ви.