« Инвертор

Какво е инверторен климатик - климатици?

Най-предпочитаният вариант на климатик - климатици на съвременния пазар. Не случайно в Япония - меката на технологиите, се продават изключително и само инвертори. Там конвенционалните сплит - системи са отживелица.

Но въпросът е с какво са по-добри?  

 

Принципът на работа на климатиците е възможността да обръщат посоката на движение на работния хладилен агент, като по този начин пренасят енергия през стената на помещението в посоката в която желаем. Тази енергия се получава от разликата между температурата на изпарение на хладилния агент (-20 до -40 градуса) и температурата на околната среда.  С тази нелека задача се справя компресорът - сърцето на климатика. При конвенционалните климатици той работи с цялата си мощност докато температурата в помещението, която сме задали бъде достигната. Ето защо конвенционалният климатик е доста по- неикономичен. За да избегнат това, производителите създават компресори с плавно, цифрово регулиране на мощността , в зависимост от температурата която, трябва да се достигне.    Инверторните сплит-системи автоматично регулират мощността си, докато конвенционалните сплит-системи работят в режим включване и изключване, на принципа на бойлера. Поради това икономията на инвертора спрямо конвенционалния му далечен роднина е от 25% до 98 %. Инверторният климатик може да работи на отопление при отрицателни външни температури до - 20 градуса Целзий, което за конвенционалния е непостижимо. 
  Инверторните климатици биват различни видове, всяко ново поколение става все по-съвършено от предишното:

АС- Променливотокови (клас B и C)- 35% по-икономични от конвенционалните климатици;

DC- Правотокови (клас А) –до 55% по-икономични от конвенционалните климатици; 

DDC-Дигитални правотокови (клас А)-до 60% по-икономични от конвенционалните климатици;

DDC Hibrid - Дигитални правотокови Хибридни (клас А) по-до 72%-икономични от конвенционалните    климатици;

Хипер- инвертори (клас ААА)- до 98% по-икономичен от конвенционалните климатици;

Избрани сайтове климатик

  • Климатици от Cool Trade Cool Trade- климатици и централна климатизация. Инверторни, мулти сплит и колонни климатици DAIKIN, TOSHIBA, MITSUBISHI HEAVY IN ...

  • Най-актуални страници климатик

  • Ревизионна кутия, Ревизионна кутия за климатик, ревизия за климатик Ревизионна кутия

  • Нова Година в Горна Оряховица - СПА хотелски комплекс Амбарица какво означава » ...

  • Коледа в Горна Оряховица - СПА хотелски комплекс Амбарица какво означава » ...